DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

İsrail’in esir endişesi: Sağ dönme şansları azalıyor

Yayınlanma Tarihi : Google News
İsrail’in esir endişesi: Sağ dönme şansları azalıyor

AA & Ensonhaber

Gazze’de esir tutulan İsraillilerin akıbeti Tel Aviv’i endişeye sevk ediyor. Başbakan Binyamin Netanyahu’nun saldırıları sürdürme kararlılığı, Hamas’la anlaşma yanlılarını kızdırdı.

İsrail’de ana muhalefet lideri Yair Lapid, esirleri sağ geri getirme şanslarının azalmakta olduğunu söyledi.

Lapid’in açıklaması, Gazze Şeridi’nde 3 İsraillinin cesedine ulaşılmasının ardından geldi.

“Onları eve getirme şansı azalıyor”

Gazze’deki İsrailli esirlerin bir an önce evlerine dönmesi için ellerinden geleni yapmaları gerektiğini vurgulayan Lapid, sosyal medya platformu X’te “Her geçen gün onları eve getirme şansı azalıyor.” diye yazdı.

Gazze’de 3 esirin cenazelerine ulaşıldı

İsrail ordusu, dün gece düzenlenen “operasyonda” 7 Ekim’de öldürülen ve cenazeleri Gazze Şeridi’ne götürülen Orion Hernandez Radoux, Hanan Yablonka ve Michel Nisenbaum’un cenazelerinin Gazze’nin kuzeyindeki Cibaliya bölgesinde bulunduğunu duyurmuştu.

Netanyahu: Geri getireceğiz

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, “Yaşayan ve ölen tüm rehinelerimizi geri getireceğiz.” ifadesini kullanmıştı.

Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, 6 Mayıs’ta Katar ve Mısır’a, Gazze Şeridi’nde ateşkes ve esir takası anlaşması ilişkin önerilerini onayladığını bildirmişti.

Refah’a saldırılara devam kararı tepki çekti

İsrail Savaş Kabinesi’nin, Hamas’ın açıklamasına karşılık, Gazze’nin Refah bölgesine yönelik saldırılara devam kararı alması ise İsrail’de ateşkes ve esir takası yapılmasını isteyenlerin tepkisine yol açmıştı.

Hamas’ın elinde 125 İsrailli esirin olduğu tahmin ediliyor.